Скільки ще українське небо може бути закрите для літаків: аналітики дали прогноз

Найважливішим фактором, через який над Україною було заборонено польоти, звісно, є війна. Однак аналітики стверджують, що на прогноз відновлення також впливає загальне погіршення економіки країни.
Коли можуть відновити авіасполучення над Україною 
Зазначається, що польоти в повітряному просторі України, Молдови, Білорусі та росії будуть обмежені для цивільної авіації до 2029 року. Таку інформацію оприлюднила Європейська організація з безпеки повітряної навігації (Eurocontrol).

Жодного повернення до "нормальних»" маршрутів (до закриття повітряного простору України та росії) до кінця семирічного горизонту не очікується, – зазначили вони у весняному звіті .

Також там стверджують, що світ, та особливо Європа, наразі демонструє позитивну тенденцію з відновлення після Covid-19, чому, безперечно, сприяє відкриття кордонів з Китаєм у 2023 році.
Експерти зазначають, що погіршення економічної ситуації також є фактором, який надзвичайно сильно впливає на стан речей. Наприклад, енергетична криза 2023-2024 років може позначитись на авіаперевезеннях. Адже високі ціни можуть значно скоротити попит.

Вантажний сегмент авіаперевезень сильно постраждав через обмеженість у роботі ключових вантажоперевізників. Після збільшення попиту під час пандемії ринкова частка сегмента All-Cargo повернулася до допандемічного рівня (4,2%) у 2022 році. Падіння вантажоперевезень, викликане вторгненням росії в Україну, тепер дуже впливає на цей сегмент, – зазначають експерти.

У Eurocontrol розповіли, що, за їхніми очікуваннями, авіаперевезення в країнах Євросоюзу повернеться до показників 2019 лише в 2025 році. Що на рік пізніше, ніж зазначалось у попередньому прогнозі.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment